Skip to main content

Posts

Showing posts from May 13, 2016

'Saya bukan robot, boleh ingat semua,' Jahara respons asakan di DUN P.Pinang

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB Gambar: ALISSALA THIAN 
GEORGE TOWN - Ketua Pembangkang Datuk Jahara Hamid pada awal sesi pagi persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang seakan menerima asakan kuat daripada Exco Perancangan Bandar & Desa Dan Perumahan, Jagdeep Singh Deo di sini.
Jahara, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Teluk Air Tawar berkali-kali didakwa "tidak ingat" mengenai beberapa tuduhan yang dilemparkan sebelum ini, kononnya Kerajaan Pulau Pinang hari ini tiada hasrat untuk membina Projek Perumahan Rakyat (PPR) di 1.2 ekar tanah berhampiran Taman Manggis.
Dedah Jagdeep, Kerajaan Negeri terdahulu di bawah Barisan Nasional sebenarnya tidak pernah berhasrat untuk membina fasa kedua PPR di atas tanah lapang tersebut.
Itu, katanya berdasarkan potongan minit Mesyuarat Exco bertarikh 28 Mac 2007 dan disahkan minit tersebut pada 4 April 2007, berkenaan pembangunan projek perumahan di atas tanah seperti yang dinyatakan dalam Kertas Bil. 120/2007.
“Keputusan Majlis (Me…

Cikgu Faris Musa pengasas Jingga 13 sakit kronik semoga cepat sembuh

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB 

SUNGAI BESAR, SELANGOR - Pengasas pergerakan siber mesra PKR, JINGGA 13, Cikgu Farid Musa mengalami sakit kronik dan kini sedang menerima rawatan cemas di Hospital Tentera Tungku Mizan dekat Sungai Besi, 9.00 malam tadi.

"Keadaan beliau tidak stabil di mana beliau tidak dapat berjalan setelah jatuh dalam bilik air.

"Hanya keluarga terdekat sahaja yg dibenarkan masuk," ujar Naib Koordinator Jingga13, Mikhael Iskhandaar yang disebar melalui media sosial Facebook.

Hubungi isteri Cikgu Faris, Puan Mawar di talian 0132636868 untuk informasi lanjut.

Cikgu Faris yang banyak mewakafkan diri untuk perjuangan rakyat menolak rejim Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor,  semoga cepat sembuh lalu kembali memimpin angkatan siber Pakatan Harapan dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar dan Ķuala Kangsar yang kian tiba.

#Pray4FarizMusa

Azmin mahu 5 ADUN PKR P.Pinang sokong dasar Kerajaan Negeri

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB
SUNGAI BESAR, SELANGOR - Timbalan Presiden PKR Datuk Seri Azmin Mohamed Ali mahu lima Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) partinya di Pulau Pinang menyokong polisi pentadbiran Kerajaan Negeri ini, lapor berita atas talian The Star http://goo.gl/ZJSrsa semalam. 
Mereka,  Dr Norlela Ariffin (Penanti), Ong Chin Wen (Bukit Tengah), Cheah Kah Peng (Kebun Bunga), Dr. T. Jayabalan (Batu Uban) dan Lee Khai Loon (Machang Bubuk) yang mengambil langkah 'berkecuali' daripada mengundi suatu usul pembangkang berhubung projek tebus guna tanah yang dirancang oleh Kerajaan Negeri, dalam  persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang pada bulan November tahun lepas. 
"Namun, sudah tentu mereka (kelima-lima ADUN PKR berkenaan) akan dibenarkan untuk mengajukan sebarang kemusykilan mereka dan jika mereka mempunyai asas, (kerana) forum terbaik bagi mereka untuk membincangkan (adalah di dalam) 'dewan' (DUN)," kata Azmin.
Menteri Besar Selangor berkenaa…