Skip to main content

Posts

Showing posts from July 20, 2012

Blaupunkt Jerman pilih P.Pinang bukti destinasi pelaburan terbaik negara

PULAU Pinang seakan diiktiraf lagi sebagai destinasi pelaburan pilihan terbaik negara apabila syarikat infotainment automotif Blaupunkt dari Jerman membuka kilang di negeri berkenaan dengan nilai pelaburan RM88 juta.

Itu, tidak termasuk RM40 juta lain yang dilaburkan selepas lima tahun mendatang di kilang yang sama.

Ketua Menteri Pulau Pinang, Y.A.B Tuan Lim Guan Eng berkata, Kerajaan Negeri bangga dengan langkah yang diambil oleh syarikat gergasi antarabangsa itu.

"Saya berasa bangga apabila Blaunpunkt memilih Pulau Pinang sebagai satu-satunya destinasi pelaburan terbaik di Malaysia.

"kehadiran kalian (Blaupunkt) hanya akan menambahkan lagi iltizam (Kerajaan Negeri) di Pulau Pinang untuk menarik jenama terbaik dunia khususnya dalam produk berteknologi tinggi dan terkini ke sini," ujar beliau baru-baru ini.

Imam, Bilal terima hadiah jubah demi pulih imej Najib

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menghadiahkan jubah kepada 14,254 imam dan 138,746 ahki jawatankuasa masjid-surau demi memperbaiki imej beliau yang dikaitkan dengan pelbagai skandal rasuah dan penyelewengan kuasa.

Inisiatif itu dibuat mungkin selepas meyakini bahawa majoriti Melayu khususnya golongan beragama bakal menolak Umno Barisan Nasional secara besar-besaran semasa Pilihan Raya Umum ke-13 nanti.

"Sebab kita sudah sampaikan awal, saya harap tok imam pakailah (jubah daripada) kain baru ini pada 1 Syawal nanti," katanya pada Majlis Himpunan Perdana Warga Imam di Serdang, semalam.

Hadirin yang dikerah berkenaan turut menerima 'token' RM100 melalui peruntukan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

Difahamkan, sebanyak RM2 juta wang rakyat dihanguskan oleh JAKIM bagi agenda politik peribadi Najib. -END

INGAT! Umno parti lanun!
'United Myanmar Nepal Organization'

Muhyiddin kata Parlimen terbuka tapi Najib takut debat Anwar

Kerajaan Umno Barisan Nasional pusat masih berjanji tidak menghampakan generasi muda sungguhpun pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menolak impian mahasiswa untuk merealisasikan pendidikan percuma sebagai ganti pada sistem pinjaman PTPTN yang nyata membebankan.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin bagaimanapun berdalih, pandangan golongan muda amat penti untuk membantu kerajaan Umno Barisan Nasional dalam mengubah dasar, mengatur strategi serta merangka program yang kononnya meningkatkan taraf hidup rakyat,

"Di sini (Parlimen), kita senantiasa melakukan pembaharuan dan tranformasi, kita mengamal sistem lebih terbuka untuk menjaga hak asasi manusia serta memastikan negara sentiasa selamat, kata Muhyiddin semasa berucap pada Konvensyen Pemimpin Muda 2012 semalam.

Polis ajak rakyat benci Suaram demi selamat Najib dari bicara skandal Scorpene di Perancis?

PAKATAN Rakyat digambarkan menyerap pengaruh Jamaah Islamiah (JI) dan Komunis demi membendung insiatif Suara Rakyat Malaysia (Suaram) dari terus berusaha mengheret Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ke kandang bicara skandal rasuah kapal selam Scorpene di Perancis.

Bahagian Ancaman Ekstremis Polis Bukit Aman hari ini mendedahkan wujud usaha mereka yang berkenaan kononnya mahu menjadi calon Pakatan Rakyat pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) nanti.

Malah ketua penolong pengarah bahagian itu, Datuk Mohd. Sofian Md. Makinuddin menuduh pemimpin pembangkang sering berulang-alik ke Bengkok dan Selatan Thai bagi mengadakan pertemuan sulit dengan bekas pemimpin Parti Komunis Malaya (PKM).

"Gerakan ini mendapat sokongan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) asing daripada segi bantuan kewangan, latihan serta pendedahan kepada kepakaran tertentu untuk menghadapi piliha raya umum.

"Tindakan mereka bertujuan untuk melahirkan NGO tempatan yang sentiasa bermusuhan terhadap kerajaan …

JAKiM belanja RM2j kerah tok imam, bilal & siak dengar dakyah Najib Razak di Serdang?

Aktiviti kerahan 10,000 Tok Imam, Bilal dan Siak dari seluruh pelusuk negara ke majlis bersama Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak di Serdang semalam menelan belanja kira-kira RM2 juta.

Sumber pejabat timbalan perdana menteri mendedahkan, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKiM) diarahkan memberi 'token' RM100 serta kain sepanjang 8 Meter kepada setiap peserta yang hadir mendengar ucapan dakyah Najib.

Najib semasa berucap dilaporkan menggambarkan Datuk Seri Anwar Ibrahim menyokong amalan seks sama jenis (homoseks) berpandukan pada kenyataan 'mengelirukan' Ketua Pembangkang di kamar bicara Kes Liwat II.

Najib bagaimanapun tidak mengemukakan bukti atas kenyataan berunsur fitnah itu.

Malah, Najib turut menipu hadirin kononnya kuota Haji dikurangkan oleh kerajaan beraja Arab Saudi disebabkan rakyat Malaysia melandarkan demontrasi Bersih 3.0 di Makkah dan Madinah pada 28 April lepas.

INGAT! Umno parti lanun!
'United Myanmar Nepal Organization'

Dua Umno P.Pinang kaut untung RM5j hasil jual tanah Melayu Balik Pulau?

DUA pemimpin Umno Pulau Pinang didakwa sebagai pengkhianat serta seakan menghalau Melayu dari pulau apabila berjaya memujuk 31 pemilik tanah di Kampung Terang, Balik Pulau untuk menjual tanah masing-masing.

Mereka, Timbalan Pengerusi Perhubungan Umno Pulau Pinang, Datuk Musa Sheikh Fadzir dan Datuk Omar Faudzar (Pengarah Pilihan Raya Barisan Nasional Pulau Pinang) melalui syaraikat hartanah Maison Heights Sdn. Bhd. (849163-W) didakwa berjaya membeli tanah tersebut dengan harga RM8.6 juta (RM8,563,983.12) pada 31 Januari lepas.

PRU13 selepas hancurnya persepakatan dalam Pakatan Rakyat?

Anuar Omar 
Mantan Ketua Waratawan Sinar Harian Utara
Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak, tidak akan membubarkan Parlimen jika Pakatan Rakyat berada dalam keadaan kuat. Beliau memilih masa yang sesuai iaitu hancurnya persepakatan dalam PR untuk mengadakan PRU 13.
Mengambil contoh PRU 12, pada ketika itu PR berada dalam keadaan kuat dimana semua isu yang membabitkan perpaduan diselesaikan dengan baik sehingga mencapai kejayaan yang diluar jangkaan.
Jadi, Najib tidak akan membiarkan perkara tersebut berulang dan sabar menunggu kehancuran perpaduan dan persepakatan dalam Pakatan Rakyat sebelum meniup semboyan peperangan PRU 13.
Buktinya, bibik-bibik perpecahan dalam PR semakin teserlah sejak akhir-akhir ini terutamanya di negeri yang ditadbir Pakatan Rakyat kerana ini adalah antara strategi yang dilakukan oleh Umno/BN untuk menumbangkan Pakatan.