Skip to main content

Posts

Showing posts from September 20, 2012

RM1.5 juta naik taraf Kompleks Makan Bukit Gedung

PENGUBAHSUAIAN Kompleks Makanan Bukit Gedung, Bayan Lepas siap dibina seperti yang dijadualkan menjadi satu lagi rekod urus tadbir cekap oleh Kerajaan Negeri Pulau Pinang.

Ketua Menteri Pulau Pinang, Y.A.B Tuan Lim Guan Eng semasa merasmikan pembukaan kompleks tersebut berkata, Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPSP) telahpun memperuntukan sebanyak RM1.5 juta bagi memperbaiki 56 gerai daif serta kemudahan asas lain di situ demi kepentingan rakyat.

“Saya berharap aspek kebersihan dapat diutamakan oleh peniaga. Kompleks yang sebegitu cantik ini, bolehlah saya samakan dengan taraf yang sama dengan kompleks makanan di Korea.

“Ini juga merupakan bukti Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat memberi perhatian kepada peniaga-peniaga kecil macam ini.

"Saya juga 'cemburu' melihat keindahan kompleks ini sebab kawasan saya sendiri pun tiada macam ini," beliau berseloroh disambut ketawa warga setempat yang hadir.

Dapatkan Buku “Pendedahan di Parlimen”

Buku pertama Kajian Politik untuk Perubahan (KPRU – Political Studies for Change) berjudul "Pendedahan di Parlimen: Dasar dan Cabaran Malaysia" kini diterbitkan dengan kata pengantar oleh Ketua Pembangkang Dewan Rakyat, Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Buku ini disunting oleh Pengarah Eksekutif KPRU, Ooi Heng dan memberi tumpuan kepada topik-topik penting tatkala Malaysia berada di ambang perubahan. Sebagai sebuah badan pemikir dan penyelidikan, KPRU berharap kelahiran buku ini dapat memanjangkan wacana yang mengangkat dasar kepedulian rakyat. Buku setebal 290 halaman ini berharga RM28 (tidak termasuk kos kiriman) dan merupakan penerbitan bersama KPRU dengan Strategic Information and Research Development Center (SIRD).

Sesiapa yang berminat untuk membelinya sila emel Ooi Heng melalui ooiheng@gmail.com dengan menyatakan nama, nombor telefon bimbit, alamat dan bilangan tempahan.

Kerja kosong di Wisma Umno P.Pinang...call segera!