Skip to main content

Posts

Showing posts from February 18, 2016

Guan Eng harap Mohd. Faiz terima Anugerah Puskas FIFA 2016 selepas cipta 'gol ajaib'

GEORGE TOWN – Ketua Menteri, Y.A.B. Tuan Lim Guan Eng berharap 'gol ajaib' yang dihasilkan melalui sepakan percuma Mohd. Faiz Subri, 29, lalu luar jangka melencong ke gawang lawan baru-baru ini turut melayakkan penyerang Pulau Pinang berkenaan menerima Anugerah Puskas FIFA 2016 kelak.
"Saya suka anggap ia 'gol ajaib' daripada Mohd. Faiz Subri yang sekarang mendapat perhatian dunia dan media antarabangsa.
"Buat kali pertama seorang pemain Malaysia, (hantaran) golnya disenaraikan sebagai calon penerima (Anugerah) Puskas.
"Bukan kerana Mohd. Faiz adalah penyerang Pulau Pinang, tetapi inilah harapan semua peminat-peminat bola," jelas Guan Eng di sini, petang tadi.
Guan Eng turut menyerahkan insentif Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang (PBAPP) berjumlah RM10,000 kepada Mohd. Faiz, yang diiringi isteri, Norzawanis Hashim, 29, dan anak, Akif Fayyadh, 4.
Timbalan Ketua Menteri 1, Dato' Mohd. Rashid Hasnon, dua Exco Kerajaan Negeri lain, Dato' Abdul …

Abdul Rahim hargai kerjasama Guan Eng sedia CCTV bantu tugas polis

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB
GEORGE TOWN - Pada hari terakhir bertugas sebagai Ketua Polis Negeri, Dato' Wira Abdul Rahim Hanafi mengaku inisiatif Kerajaan Pulau Pinang memasang kira-kira 275 sistem televisyen litar tertutup (CCTV) banyak membantu Polis Diraja Malaysia (PDRM) menurunkan indeks jenayah serta mengawal trafik jalan raya di negeri ini.
"Sepanjang perkhidmatan saya sebagai Ketua Polis Pulau Pinang, saya berasa sangat bangga kerana saya mempunyai hubungan baik dengan Kerajaan Negeri.
"Tiada sebarang masalah, jika ada masalah atau isu, saya senantiasa berbincang dan mendapatkan pandangan daripada Kerajaan Negeri.
"Kita (PDRM) senantiasa memberi sokongan kepada Kerajaan Negeri Pulau Pinang sehingga berjaya menurunkan kadar jenayah yang cukup baik.
"Apa yang saya ingin menarik perhatian di sini adalah inisiatif Kerajaan Negeri yang cukup membantu PDRM, dari segi (pemasangan) CCTV, CCTV inilah membantu mengurangkan kadar jenayah, kawalan trafik (jalan raya),…