Skip to main content

Posts

Showing posts from December 14, 2013

Syiah: Tak gentar Zahid umpan Mat Sabu?

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi melahirkan rasa tidak gentar mungkin demi mengumpan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu (Mat Sabu) supaya bertindak memfailkan saman fitnah."Saya tahu kebenaran mengenai pendedahan ini (Syiah). Mat Sabu juga tahu kebenarannya dan begitu juga dengan pemimpin Pas yang lain. "Kita ada bukti dan saya tidak sedikit pun gentar dengan ugutan Mat Sabu mahu menyaman saya serta Kementerian Dalam Negeri. Saya bersedia untuk jumpa Mat Sabu di mahkamah."Sebab itu saya harap Mat Sabu tidak termasuk dalam golongan mereka yang bertaqiyyah meskipun memang itu sikap penganut Syiah," katanya ketika dihubungi  Utusan Malaysia di sini hari ini.Baca analisis Dr. Zulkarnain Luqman berjudul Jika Mat Sabu Saman Zahid Hamidi untuk mengetahui motif di sebalik tindak tanduk Menteri Umno itu.

TKM1 rakam tahniah 1,500 peluang kerja IBIDEN

Timbalan Ketua Menteri I, Datuk Mohd. Rashid Hasnon merakamkan penghargaan kepada IBIDEN Electronics Malaysia Sdn. Bhd. kerana menawarkan 1,500 lagi peluang pekerjaan sempena sambutan hari keluarga industri itu, pagi ini.
"Saya difahamkan, sekurang-kurangnya 500 orang ahli baru telah menyertai IBIDEN, dan pada hari ini pun, kaunter pendaftaran dibuka untuk mengisi 1,500 peluang pekerjaan.
"Ini menunjukkan bahawa Pulau Pinang merupakan antara destinasi pelaburan pilihan, termasuk apa yang kita lihat di IBIDEN sendiri," ujar Mohd.Rashid pagi tadi pada sambutan hari keluarga IBIDEN di kilang tersebut dekat Kawasan Industri Bukit Minyak, Simpang Empat.
Mohd. Rashid yang juga Exco Pembangunan Industri, Perdagangan Antarabangsa, Pembangunan Usahawan, Koperasi dan Perhubungan Kemasyarakatan turut merakamkan penghargaan atas pengembangan operasi IBIDEN sebagaimana diumumkan baru-baru ini.
Itu, menurut Mohd. Rashid, adalah hasil sokongan Kerajaan Negeri dan Kerajaan Pusat, mela…