Skip to main content

Posts

Showing posts from February 28, 2014

Duta China, KM harap hubungan dua hala kian utuh

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB
GEORGE TOWN - Duta China ke Malaysia, Huang Huikang petang tadi mengadakan kunjungan hormat Ketua Menteri Y.A.B. Tuan Lim Guan Eng, sebelum memenuhi jemputan majlis pembukaan Jambatan Kedua Pulau Pinang, esok.
Guan Eng menjelaskan, pembinaan Jambatan Kedua Pulau Pinang dan Empangan Mengkuang di negeri ini turut dimajukan secara bersama oleh syarikat kontraktor dari negara tersebut.
Itu, katanya lagi, tidak termasuk sumbangan mereka dalam cadangan pemajuan projek terowong bawah laut dan tiga pintasan lebuh raya sekitar George Town pada masa depan.
"Berbanyak-banyak terima kasih kepada Duta China (ke Malaysia) atas kunjungan hormat ke Pulau Pinang ini, yang mana bukan setakat beberapa projek pembangunan ini, tetapi suatu hubungan yang erat untuk keselesaan rakyat di kedua-dua belah pihak," ujar Guan Eng pada sidang media di sini.

Tim M atau N akan tolong langsai saman RM800K @PapaGomo?

BERITA blogger porno mesra Umno ini menarik perhatian war room Tim M di Brickfield KL.

"Kalau dia (Najib) tak tolong, kita akan tolong," kata Datuk itu. Saya tanya, tolong dia buat apa?

Takkan dia suka Anwar Ibrahim menang kes saman fitnah? Saya berbisik seorang diri.
"Kita tolong Muhyiddin..." balas Datuk.

"13 tahun bertahan kerana berkat anak yatim"

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB

TASEK GELUGOR - Mutiara Infaq malam tadi meraikan 20 lagi anak yatim di pentas Karnival Riang Ria dekat Masjid Jamek Nyiur Sebatang, Tasek Gelugor.

Penasihat NGO itu, Zolkifly Md. Lazim berkata,  program amal yang diamalkan sejak 13 tahun lepas boleh bertahan sampai sekarang diharap mendapat keberkatan daripada Allah.

"Pada mulut penjaga anak-anak yatim ini ada doa yang tiada hijab di sisi Allah kerana mengambil alih tanggungjawab sebagai ibu bapa.

"Seluruh khazanah kekayaan bumi ini semuanya terpikul atas pundak peniaga-peniaga selagi mereka berniaga dan menyumbang untuk anak-anak yatim ini.

Macam mana nak perangi ketidaksamaan kalau adik-beradik PM sendiri kangkang projek Universiti?

Pagi-pagi lagi tim perang Tun yang war room-nya di Brickfield KL call.

Dia suruh baca berita di bawah.
Perangi Ketidaksamaan- Utusan Meloya KUALA LUMPUR 27 Feb. - Kerajaan memberi jaminan akan terus memerangi situasi pendapatan dan peluang kepada rakyat yang tidak saksama dan seimbang bagi membolehkan perpaduan nasional dicapai. Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, di sebalik pertumbuhan pendapatan dan ekonomi yang memberangsangkan, negara masih berdepan dengan cabaran terbabit. [sumber] Datuk itu kata, macam mana nak perangi ketidak samaan kalau adik beradik sendiri kangkang Unitar kaut untung daripada PTPTN anak-anak kita.

Cuba baca pelan-pelan berita penuh di bawah ini, siapa yang dimaksudkan Datuk itu ditujukan pada 'rumah tangga' Najib Razak?