Skip to main content

Posts

Showing posts from October 14, 2012

"Haron Din ganti Nik Aziz" bukti idea UG Pas-Umno hidup!!!

"Siapa kata idea UG dengan Umno telah mati dalam Pas. Nik Aziz kata 'tutup buku' tapi dibuka semula."30 tahun PKM tinggal negara tapi fikrah (pemikiran) mereka sampai hari ini tak mati. Idea UG dengan Umno hidup dalam Pas sebab fikrah mana ada yang mati," respons seorang AJK Pas Pusat.

Hasan Ali sokong Haron Din jadi Mursyidul Am demi UG PAS-Umno?

Datuk Dr Hasan Mohd Ali sendiri hari ini dilaporkan berkata Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat wajar melepaskan jawatan Mursyidul Am PAS kerana didakwa sebagai punca parti Islam itu lebih berminat untuk bekerjasma dengan DAP berbanding UMNO.

Malah kata Hasan lagi, Datuk Dr Haron Din lebih berwibawa serta mampu untuk mengisi jawatan Mursyidul Am parti.

"Sebelum nasi menjadi bubur, Nik Abdul Aziz wajar memikirkan untuk menyerahkan tanggungjawab besar sebagai Mursyidul Am kepada timbalannya yang saya yakin mempunyai kemampuan dan kewibawaan setara dengan beliau,'' katanya di Utusan Online.

Hasan yang kini mengetuai NGO mesra Umno bernama JATi mendesak demikian gara-gara pendirian Nik Aziz mahu Pas tetap bekerjasama dengan DAP untk menumbangkan kezaliman Umno BN pada Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti.

Terdahulu, Hasan dan Haron dilaporkan terbabit secara langsung dalam menjayakan pertemuan sulit serta kerjasama PAS dan Umno atas nama Kerajaan Perpaduan (UG), namun, dipertikai secara …