Skip to main content

Posts

Showing posts from March 26, 2014

PYDC setuju anjur interaksi siswa 10 April - Kok Liang

GEORGE TOWN - Idea mengayakan bakat mahasiswa mengikut dimensi Kerajaan Negeri yang diwacana semalam oleh lebih 20 pemimpin mahasiswa Pulau Pinang di perantauan dalam satu kolokium di Universiti Malaya Kuala Lumpur turut dibentangkan dalam majlis taklimat ringkas bersama-sama Penang Youth Development Corporation (PYDC), petang tadi.
Ketua Pengarah Eksekutif PYDC, Teng Kok Liang berkata, pihaknya menyambut baik cadangan wakil Majlis Perwakilan Mahasiswa Pulau Pinang (MPMPP) Lembah Klang untuk mengadakan satu majlis interkasi di negeri ini pada Khamis, 10 April depan.
"Kalau boleh, kita cadang interkasi dengan 30 pemimpin mahasiswa kelahiran Pulau Pinang ini diadakan di Jalan Brown (Pejabat Penang Institue)," ujar Kok Liang petang tadi, selepas mempengerusikan satu mesyuarat ad-hoc di sini.
'DAP Melayu' Khairul Ishak dan Zolkifly Md. Lazim (Pengerusi Lajnah Perhubungan PAS Pulau Pinang merangkap Presiden D'BM Hospital Permatang Pauh) serta fotojurnalis Zainulfaqar …

Mazlan Aliman, TKM 1 P.Pinang bincang isu usir penduduk esok

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB
GEORGE TOWN - Pengerusi Lajnah Tanah PAS Pusat, Mazlan Aliman (gambar) akan bertemu dengan Datuk Mohd. Rashid Hasnon di Pejabat Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang di sini pada jam 10 pagi esok.
Sumber parti yang dipetik memberitahu, kunjungan hormat itu bagi membincangkan mengenai polisi tanah dan urbanisasi rakyat di negeri berkenaan.
“Delegasi ini akan bertemu TKM 1, akan ziarah YDP MAINPP (Datuk Mohd. Salleh Man) serta Mufti Negeri (Sohibus Samahah Datuk Seri Hassan Ahmad) dan beberapa kawasan peneroka bandar yang sedang menghadapi kes pengusiran oleh tuan tanah serta pemaju,” ujar sumber menerusi telefon malam tadi.
Justeru, sumber Badan Perhubungan PAS Pulau Pinang menjemput semua wartawan untuk membuat liputan langsung lawatan kerja dua hari ini.
Info lanjut, hubungi Pengerusi Lajnah Tanah PAS Pulau Pinang, Iszuree Ibrahim 0164433205 atau Pengerusi Badan Bertindak Rumah Ganti Rumah Selesa (RAGAS) Zolkifly Md. Lazim 0124810074.
Berikut adalah program tentat…

Hasrat bincang bakat mahasiswa P.Pinang

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB
KUALA LUMPUR – Kolokium Majlis Perwakilan Mahasiswa Pulau Pinang di perantauan malam tadi bersetuju untuk mengadakan sekali lagi retreat bersama-sama wakil Kerajaan Negeri di George Town dalam masa terdekat.
Jurucakapnya, Fahmi Zainol (gambar) berkata, pertemuan akan datang diharap menjurus pada perbincangan mengenai partisipasi mahasiswa di perantauan, khususnya di sekitar Lembah Klang terhadap kejayaan Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri dalam tempoh enam tahun ini.
“Kita harap upaya dan bakat mahasiswa di perantauan boleh dimanfaatkan mengikut dimensi Kerajaan Negeri,” ujar Fahmi yang juga anggota Majlis Perwakilan Mahasiswa Universiti Malaya (MPMUM).