Skip to main content

Posts

Showing posts from July 5, 2015

ADUN agih juadah sahur di Jabatan Kecemasan Hospital Seberang Jaya

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB
SEBERANG JAYA - Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seberang Jaya, Dr Afif Bahardin awal pagi tadi mengagihkan sejumlah juadah sahur kepada doktor dan jururawat di Jabatan Kecemasan Hospital Seberang Jaya pada awal pagi tadi.
Menurut Exco Pertanian & Industri Asas Tani, Pembangunan Desa dan Kesihatan berkenaan, program seumpama itu adalah buat pertama kali dianjurkan oleh pejabatnya demi menghargai sumbangan mereka berkenaan.
"Jika askar dihargai kerana jasa mereka bertahan di perbatasan tanah air, para doktor dan jururawat Hospital Seberang Jaya khususnya di Jabatan Kecemasan ini juga sebenarnya memberi sumbangan seumpama itu di medan mereka, untuk kita hargai," jelas Dr Afif kepada wartawan, selepas selesai mengagihkan sendiri juadah bersahur di sini.
Hadir sama, bekas Ahli Majlis bagi Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP), Abdul Jalil Che Ros.
Wakil Hospital Seberang Jaya dalam reaksi spontan merakamkan penghargaan atas inisiatif Pejabat Pusa…

Parit monsun RM354,000 bawa manfaat kepada 2,000 keluarga, kata Guan Eng

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB
BAGAN DALAM - Lebih 2,000 keluarga khususnya di sekitar Taman Bagan dan Taman Cantik akan mendapat manfaat daripada pemajuan pintu air parit monsun bernilai RM354,000 yang baru siap beroperasi di sini pagi tadi.
Ketua Menteri, Y.A.B. Tuan Lim Guan Eng berkata, projek berimpak tinggi tersebut diharap mengurangkan lagi risiko banjir terutama semasa air sungai pasang atau hujan lebat berpanjangan di sini kelak.
"Projek berimpak tinggi ini diharap akan mengurangkan lagi risiko banjir di sini, dan yang lebih penting ia akan memberi manfaat kepada lebih 2,000 keluarga," jelas Guan Eng yang juga Ahli Parlimen Bagan.
Exco Kerja Raya, Pengangkutan dan Utiliti merangkap ADUN Bagan Jermal, Lim Hock Seng, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bagan Dalam, A. Thanasekaran, Setiausaha Majlis bagi Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP), Sr. Rozali Mohamud dan Micheal Tan Cheong Heng (Ahli Majlis MPSP) turut menyertai Majlis Perasmian Projek Membina Pintu Air Di Parit…