Skip to main content

Posts

Showing posts from October 30, 2013

Rai 150 pelbagai kaum simbol Deepavali Bt. Kawan 'semangat Malaysia'

BUKIT TAMBUN - Inisiatif Ahli Parlimen Batu Kawan, P. Kasthuriraani memberi sumbangan barang keperluan harian kepada 150 golongan terpilih daripada pelbagai kaum sempena menyambut Hari Raya Deepavali pada malam ini sekaligus mencerminkan wajah sebenar semangat Malaysia."Semua kaum sama ada Melayu, India atau Cina ada pada malam ini, sebagai penerima sumbangan kerana mereka layak."Kita mahu jadikan semua keraian di negara ini bawa semangat Malaysia yang hakiki, tanpa perlu prejudis pada mana-mana kaum."Yang mampu, membantu. Yang kurang mampu, dibantu seperti yang disaksikan pada malam ini," ujar Kasthuriraani di sini.Berita lanjut, menyusul kemudian.

MPSP tawar 77 hadiah lumayan untuk pembayar cukai

BUKIT MERTAJAM - Tempat pertama cabutan bertuah yang ditawarkan oleh Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) berupa seunit mountain bike Exitway M6 mungkin menjadi milik anda dengan hanya membayar keseluruhan cukai pintu bagi tahun 2014 serta tunggakannya sebelum 31 Disember depan.
Yang di-Pertua MPSP, Maimunah Mohd. Sharif berkata, pemenang cabutan bertuah bagi tempat kedua hingga ketujuh pula layak menerima mountain bike Bianchi Kuma, telefon pintar Samsung Galaxy S4, Ipad retina display 16GB, notebook, Ipad Mini 16GB dan Samsung Galaxy Tab 3.0.
Dua hadiah lain berupa televisyen Samsung Led 32" disediakan untuk dua pemenang bertuah bagi tempat kelapan.
Itu, tidak termasuk pemberian dua buku kupon parkir secara percuma kepada setiap pemilik akaun yang membayar cukai taksiran serta tunggakannya dalam tempoh yang sama.
"Cabutan bertuah ini berjaya diadakan sejak tiga tahun lepas untuk menghargai para pembayar cukai.
"Kutipan cukai kita (MPSP) nampaknya meningkat tiap-…

Kupon parkir percuma, cabutan bertuah jika bayar cukai pintu awal

BUKIT MERTAJAM - Mereka yang membayar keseluruhan cukai taksiran bagi tahun 2014 beserta tunggakan jika ada mulai 15 November ini hingga 31 Disember depan akan menerima kupon parkir secara percuma.Yang di-Pertua Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) Maimunah Mohd. Shariff berkata, pembayar cukai berwajib turut layak menyertai cabutan bertuah kendalian pihak berkuasa tempatan (PBT) itu."Bagi setiap akaun yang telah dibayar, pemilik akan menerima dua buku kupon jam letak kereta secara percuma," ujar Maimunah pada petang tadi semasa mesyuarat penuh majlis di Kompleks Ibu Pejabat MPSP dekat Bandar Perda di sini.Tambah beliau, stok cenderahati yang terhad itu boleh dituntut dari semua kaunter bayaran MPSP dengan mengemukakan bukti bayaran.Info lanjut, hubungi nombor telefon 04-5497470 / 697 / 696 / 468 atau emel waran@mpsp.gov.my.

MPSP kutip cukai taksiran premis mula 15 Nov.

BUKIT MERTAJAM - Yang di-Pertua Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) Maimunah Mohd. Shariff akan menerima cukai taksiran daripada semua pemilik premis berwajib untuk Penggal Pertama 2014 bermula 15 November depan."Pembayaran perlu dibuat sebelum 28 Februari 2014," ujarnya petang tadi dalam mesyuarat penuh majlis di Kompleks Ibu Pejabat MPSP dekat Bandar Perda di sini.Maimunah berkata, bil berwajib boleh disemak di Kaunter Bayaran MPSP atau menerusi laman web www.mpsp.gov.my."Pembayaran cukai taksiran boleh dibuat di semua kaunter MPSP, laman web atau agen-agen yang sah dilantik oleh MPSP," ujar Maimunah lagi.Berita lanjut menyusul kemudian.

Empat kolam mendapan Machang Bubok rosak, kata Setiausaha MPSP

BUKIT MERTAJAM -Setiausaha Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP), Sr. Rozali Mohamud berkata, 34 daripada 40 kolam mendapan di sekitar kawasan DUN Machang Bubok dikenalpasti masih berfungsi dengan baik.Beliau berkata demikian semasa menjawab soalan Ahli Majlis, Ho Leng Hong dalam mesyuarat penuh MPSP, petang tadi."Hanya empat kolam mendapan dikenalpasti tidak," ujar Rozali di Kompleks Ibu Pejabat MPSP dekat Bandar Perda di sini.Perkara itu dibangkitkan selepas beberapa kawasan, termasuk DUN Machang Bubok dilanda banjir kilat serta banjir Lumpur baru-baru ini.Berita lanjut menyusul kemudian.