Polis ajak rakyat benci Suaram demi selamat Najib dari bicara skandal Scorpene di Perancis?

PAKATAN Rakyat digambarkan menyerap pengaruh Jamaah Islamiah (JI) dan Komunis demi membendung insiatif Suara Rakyat Malaysia (Suaram) dari terus berusaha mengheret Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ke kandang bicara skandal rasuah kapal selam Scorpene di Perancis.

Bahagian Ancaman Ekstremis Polis Bukit Aman hari ini mendedahkan wujud usaha mereka yang berkenaan kononnya mahu menjadi calon Pakatan Rakyat pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) nanti.

Malah ketua penolong pengarah bahagian itu, Datuk Mohd. Sofian Md. Makinuddin menuduh pemimpin pembangkang sering berulang-alik ke Bengkok dan Selatan Thai bagi mengadakan pertemuan sulit dengan bekas pemimpin Parti Komunis Malaya (PKM).

"Gerakan ini mendapat sokongan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) asing daripada segi bantuan kewangan, latihan serta pendedahan kepada kepakaran tertentu untuk menghadapi piliha raya umum.

"Tindakan mereka bertujuan untuk melahirkan NGO tempatan yang sentiasa bermusuhan terhadap kerajaan yang boleh mencetuskan kucar-kacir," katanya semalam dalam Konvensyen Pemimpin Muda Negara 2012 di Parlimen, Kuala Lumpur.

Beliau bagaimanapun tidak pula mendedahkan bukti di sebalik tuduhan 'berniat jahat' itu.

Beliau turut berdalih bahawa polis bimbang dengan penganjuran beberapa perhimpunan rakyat di ibunegara pada 28 April lepas yang membabitkan NG0.

"Perhimpunan Bersih 3.0, (himpunan aman) Oren dan Hijau adalah rancangan yang diatur khas sehingga PRU13.

"Budaya kempen sepanjang tahun diamalkan di negara ini menyebabkan rakyat terdedag kepada pelbagai maklumat politik. " dalih beliau.

Pun begitu, beliau tidak mengulas mengenai insiden polis nyata membelasah rakyat yang menyertai perhimpunan aman Bersih 3.0 di Kuala Lumpur pada 28 April lepas seperti yang didedah dalam youtube serta media alternatif tanah air. -END

INGAT! Umno parti lanun!
'United Myanmar Nepal Organization'

Comments

Disqus