FGVH: Mahfuz dah lomoq taik atas kepada kita semua demi Azizan

"Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang 
yang zalim." (Surah Al-Ma'idah : 51)
MAHFUZ Omar hari ini tak tahu nak persalah siapa dalam isu PKNK milik 500,000 FGVH.

Azizan Razak orang politik macam dia. Sanusi SetPol pun macam dia.

Kalau nak persalah pun, persalah pentadbiran PKNK tiada apa-apa sebab mereka ini bukan Menteri Besar Kedah.

Mereka ini bukan Pesuruhjaya PAS KedahMereka ini bukan ahli Majlis Syura Ulama PAS Kedah.
“Mereka (kakitangan) PKNK itu bekerja dengan profesional. Mereka mungkin telah biasa dengan sistem yang melangkaui keputusan lembaga pengarah yang diamalkan ketika pemerintahan Umno. 
“Bagaimanapun saya tidak menyalahkan mereka. Keputusan itu dibuat dengan mengambil kira faktor keuntungan, bukannya pegangan politik kerajaan negeri.
“Saya tidak lihat wujud unsur sabotaj dalam perkara ini ... kakitangan ini telah biasa mendahului lembaga pengarah dalam membuat keputusan, amalan biasa pemerintahan kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN)...kita perlu ambil sedikit masa untuk mengubah amalan mereka,” kata Naib Presiden PAS itu di The Malaysian Insider.
Buat apa dipertikai pengkhianatan kerajaan Umno BN pusat penyenaraian FGVH di Bursa Saham? 

Tujuan Najib Razak dan Isa Samad buat semua ini pun semacam yang Mahfuz kata, iaitu "Keputusan itu dibuat dengan mengambil kira faktor keuntungan..."

Peduli apa dengan nasib peneroka Felda. Mazlan Aliman ini tak ghetiii hormat ulamak macam Azizan Razak, sebab itu dia konsistan lawan rejim melalui ANAK.

Sia-sia rakyat, Pakatan Rakyat, semua pemimpin serta ahli PAS berpecah peluh di bawah terik panas menyertai himpunan Oren dari Masjid Jalan Duta, KL ke Istana Negara bagi bantah Umno BN khianat peneroka Felda.

Mahfuz kata,  "Keputusan itu dibuat dengan mengambil kira faktor keuntungan..." 

Mahfuz bukan setakat khianat perjuangan rakyat, malah macam lomoq taik atas kepada semua kita.

Semoga Allah mendengar doa orang-orang yang zalim dan berikanlah hidayah kepada saya yang hina-dina ini, Mahfuz, Azizan Razak, Sanusi dan seluruh pejuang Islam di tanah air ini supaya jauh dari kezaliman pemerintah.

Firman Allah yang bermaksud, "Jangan kamu cenderung pada orang-orang yang melakukan kezaliman, kelak kamu disambar api neraka..." [Surah Hud: 113]

SEBARKAN!

Comments

Disqus