Bloomberg tak perlu jadi Hakim bagi Aku Janji saya, isyarat Najib Razak

DATUK Seri Najib Tun Razak hari ini dilaporkan meminta rakyat sendiri menilai serta menghakimi manifesto Barisan Nasional yang dikenali sebagai Aku Janji.

Reaksi pemangku perdana menteri itu semasa Bloomberg lapor 'Aku Janji' Najib ciplak Manifesto Anwar.

Najib yang juga Presiden Umno berdalih, rakyat tidak perlu memberi laluan kepada Anwar Ibrahim untuk berdebat dengannya mengenai manifesto Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat menjelang Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) sekarang.

Ini kerana, beliau berdalih, rekod pentadbiran BN selama empat tahun ini yang kononnya berjaya serta sifar rasuah cukup untuk membeli keyakinan rakyat.

“Mengubah semata-mata untuk melihat perubahan adalah sesuatu yang tidak bijak.

"Sebaliknya, kita perlu bawa perubahan yang bakal menghasilkan manfaat yang jauh lebih besar berbanding keadaan semasa yang kita ada,” dalih Najib semalam di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), Putrajaya.

Terdahulu, Najib berkicau di laman sosial Twitter bahawa beliau bersedia memastikan proses peralihan kuasa dilakukan secara aman jika Umno BN tewas dalam pilihan raya umum nanti.

Kicauan itu membayangkan seakan Najib percaya BN tewas di Putrajaya, Muhyiddin?

Sebelum itu, Najib Razak sedia saksi Umno BN 'kalah' PRU13, lapor Buletin TV3

Anwar yang disebut-sebut sebagai 'perdana menteri dalam penantian' dalam satu reaksi spontan berkata, Debat terbuka bantu Najib alih kuasa secara aman.

Comments

Disqus