'Bayar balik' biasiswa dengan kejayaan - Hon Wai

SALAH seorang penerima menerima Biasiswa Kecil Negeri daripada Wong Hon Wai (tiga dari kiri), sambil disaksikan oleh Ahmad Tarmizi Abdullah (kiri sekali), Lay Hock Peng (dua dari kiri) dan Zahar Zainol (kanan sekali) di sini baru-baru ini.

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB

BERTAM
- Seramai 132 penerima Skim Biasiswa Kecil Negeri peringkat Kawasan Dewan Undangan Negeri (KADUN) Sungai Dua, Pinang Tunggal dan Penaga menerima sumbangan biasiswa RM600 atau RM840 yang keseluruhannya berjumlah RM95,520 daripada Kerajaan Negeri.

Wong Hon Wai selaku Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri, Y.A.B Tuan Lim Guan Eng dalam ucapannya berharap, sumbangan itu dapat digunakan sebaik mungkin untuk keperluan pengajian di sekolah semata-mata.

"Biasiswa ini adalah peluang anda membantu diri sendiri dengan belajar bersungguh-sungguh, untuk mengubah masa depan keluarga.

"Jangan lupa 'bayar balik' biasiswa ini dengan kembali membawa kejayaan dalam pelajaran, dan berkhidmat untuk rakyat Pulau Pinang suatu hari nanti," jelas Hon Wai yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Air Itam di Kompleks Sukan MPSP di sini, petang tadi.

Pegawai Penerangan Kerajaan Negeri, Zahar Zainal, Ahmad Nazar Sharin (Penghulu KADUN Pinang Tunggal), Lay Hock Peng (pengurus sementara KADUN Penaga, Pinang Tunggal dan Sungai Dua) serta dua Ahli Majlis bagi Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) Ahmad Tarmizi Abdullah dan Mohamad Shaipol Ismail turut sertai majlis pemberian sumbangan tersebut.

AURUZ Wahab dan anaknya, Nurul Izzati Auruz (kanan) selepas majlis sumbangan Biasiswa Kecil Negeri di Kompleks Sukan Bertam di sini baru-baru ini.

Sementara itu, waris penerima , Auruz Wahab, 55, melahirkan rasa syukur kepada Allah kerana anak bongsunya, Nurul Izzati Auruz, 14, murid dari Maahad Al-Imam An-Nawawi.

“Ini kali pertama untuk anak bongsu saya dapat biasiswa kecil daripada Kerajaan Negeri.

“RM600 ini banyak bagi keluarga kami, dapatlah menampung keperluan belajar anak saya ini,” ujar Auruz kepada wartawan.

Difahamkan, seramai 1,591 pelajar terpilih menerima sumbangan tahunan kira-kira RM1.2 juta, di bawah skim biasiswa tersebut setakat ini.

Comments

Disqus