Skip to main content

Kereta AJK PAS Pusat Dr Hatta Ramli cuba dibakar pagi tadi

Kereta Dr Hatta Ramli yang cuba dibakar pada awal pagi tadi kini sedang disiasat sebagai kes bermotif jenayah oleh pihak polis.

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB

BATU KAWAN - Percubaan membakar kereta Dr Mohd Hatta Ramli yang diparkir di luar pagar rumah pada awal pagi tadi berjaya dikesan oleh pengawal keselamatan kawasan kediaman AJK PAS Pusat berkenaan dekat ibunegara.

Berita mengejutkan yang tersebar meluas menerusi laman sosial facebook serta WhatsApp sejak Subuh tadi turut disahkan sendiri oleh Naib Presiden PAS Salahudin Ayub.

Dr Hatta yang juga Ahli Parlimen Kuala Krai dekat Kelantan terus dihubungi, namun sumber terdekat ahli politik pro Pakatan Rakyat itu tidak menolak kemungkinan bahawa insiden tersebut bermotif sabotaj.

"Cubaan membakar kereta Dr Hatta berjaya dipadamkan apinya oleh anak beliau Khamil, kejadian berlaku jam 3.50 pagi apabila pihak Guard membunyikan hon motosikalnya," kata sumber.

Insiden terbaru itu berlaku semasa Dr Hatta menerima serangan bertubi-tubi secara peribadi daripada penyokong idea penggabungan dengan Umno  (UG) dalam parti sendiri, serta susulan pelantikannya mengetuai pergerakan 'March To Freedom' untuk membebaskan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada tirani kezaliman baru-baru ini.