PasMa hasrat sertai Konvoi DAP P.Pinang ke Kuala Kerai 1 Jan. 2015, kata Zolkifly Md Lazim

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB

GEORGE TOWN - Konvoi bantuan kemanusiaan Pertubuhan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa) Pulau Pinang ke kawasan Parlimen Kuala Krai dekat Kelantan yang dijadualkan pada 4 Januari depan kemungkinan akan diawalkan pada Khamis jam 2.00 pagi ini bersama-sama konvoi Kerajaan Negeri kelolaan DAP negeri.

ZOLKIFLY Md. Lazim
Pengerusi PasMa Pulau Pinang, Tuan Zolkifly Md. Lazim berkata, wakilnya telahpun menghubungi Wisma DAP Pulau Pinang pagi tadi, serta sedang mengatur pertemuan lanjut pada petang ini di ibu pejabat parti berkenaan dekat Jalan Rangoon di sini.

"Wakil kita baru menghubungi Cik Lim Sui Ying tadi agar PasMa boleh menyertai konvoi yang diatur urus oleh Kerajaan Negeri.

"Ini antara insiatif kita (PasMa) demi mengukuh lagi tapak sokongan DAP, PKR dan PAS atas nama Pakatan Rakyat di negeri ini," respons Zolkifly, yang juga Pengerusi Lajnah Ekonomi PAS Pulau Pinang, menerusi telefon.

Difahamkan, lapan sukarelawan PasMa Pulau Pinang akan menaiki tiga kenderaan pacuan empat roda untuk membantu Konvoi DAP serta Kerajaan Negeri menghantar bantuan kemanusiaan kedua ke Kuala Krai, Khamis ini.

Menurut beliau, gerakan mengumpul dana, makanan serta barangan keperluan yang digerakkan oleh PasMa sejak minggu lepas diketuai oleh "DAP Melayu" Khairul Ishak dan Nasoruddin Shah Mat (pemimpin Uptown Perda Bukit Mertajam).


Berita Lanjut Mesyusul Kemudian

Comments

Disqus