Guan Eng cabar Jahara dedah isu rumah mewah pada sidang DUN depan

LIM Guan Eng menunjukkan sebuah akhbar arus perdana yang melaporkan kenyataan tidak bertanggungjawab Jahara Hamid di sini pada pagi tadi.
GAMBAR dokumen rasmi PDC yang membuktikan bahawa projek rumah mewah tersebut diluluskan era Umno BN memerintah Kerajaan Negeri Pulau Pinang dulu turut didedah kepada wartawan.

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB

GEORGE TOWN - Ketua Pembangkang Pulau Pinang, Datuk Jahara Hamid dicabar membawa sekali isu pembinaan rumah bernilai jutaan ringgit di negeri ini tanah didakwanya diluluskan oleh Kerajaan Negeri hari ini ke sidang mesyuarat Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang akan datang.

Ketua Menteri, Y.A.B. Tuan Lim Guan Eng berkata demikian, sebagai membidas kenyataan Jahara yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Teluk Air Tawar, dalam beberapa akhbar hari ini.

"Projek perumahan mencecah jutaan ringgit berkenaan dirancang dan diluluskan permohonannya pada era pemerintahan Kerajaan Negeri Barisan Nasional dan bukan sebaliknya sebagaimana didakwa Jahara dalam laporan berkaitan.

"Sehubungan itu, Guan Eng mencabar Jahara untuk membawa perkara tersebut di dalam perbahasan sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) akan datang," ujar Guan Eng kepada wartawan pagi tadi.

Terdahulu, Guan Eng menjelaskan projek rumah mewah cecah RM3.5 juta PDC diluluskan era BN.

Comments

Disqus