Skip to main content

Jangan terkejut jika nama Dr Wan Azizah saja ke istana sebab DAP parti amanah pegang janji

Kalau menganggap titah Sultan Selangor bersifat mandatori, enam nama akan sampai ke istana.

Di belakang ini, ada sesetengah pihak anggap ini semua selepas Datuk Seri Najib Tun Razak berjumpa Raja Idris, lalu Raja Idris bertemu Presiden PAS Tuan Guru Abdul Hadi Awang.

PAS, saya malas nak ulas dalam entri ini selagi diperintah oleh Cikgu Pa gila.

PKR mungkin akan bawa nama Azmin Ali sebab ada kawtem dengan Geng Bas Sekolah, selain, nama rasmi, iaitu Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

DAP, jangan terkejut jika kekal membawa nama Dr Wan Azizah sahaja seperti sebelum ini, sebab parti sekular itu jenis pegang pada janji.

Mesyuarat Masjid Pimpinan Pakatan Rakyat (MPPR) dah setuju nama Dr Wan Azizah, maka, DAP akan bawa nama itu juga nanti.

Masa Cikgu Pa dan Abdul Hadi memujuk Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang supaya khianat keputusan MPPR dalam dua pertemuan sikit di Kuala Lumpur dan Pulau Pinang sebelum ini pun, dua pemimpin berpengaruh DAP itu telahpun menegaskan bahawa DAP kekal pegang kepada keputusan mesyuarat untuk kecewa nama Dr Wan Azizah sahaja.

DAP dipimpin oleh individu integriti dan cerita khianat ini sudah tentu dirujuk kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, sebelum pertemuan 10 mata di Terengganu berlangsung.

Rasulullah SAW bersabda mafhumnya, Mukmin berpegang pada janji...DAP yang diperintah oleh bukan Islam nampak lebih pegang pada janji berbanding pemimpin Islam dalam PAS.

Tunggu...