Harap Seberang Perai dikenali dunia seperti MPSP - Guan Eng

(Dari Kiri) CHOW Kon Yeow, P. Ramasamy, Ketua Menteri dan Maimunah Mohd. Sharif pada majlis pelancaran edisi kedua Seberang Perai Heritage Map & Seberang Perai Tourist Map di sini baru-baru ini. | Foto: Faiz Halim @MPSP

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB

GEORGE TOWN - Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) baru menerima anugerah pada 5 Julai lepas baru menerima Best Cities Award oleh Europe Business Assembly - Stresa dekat Itali, manakala, Yang di-Pertuanya Maimunah Mohd. Sharif pula diiktiraf sebagai Best Cities Manager Award dalam majlis yang sama.

Ketua Menteri YAB Tuan Lim Guan Eng semasa berucap pada Hari Majlis MPSP berkata pihaknya berharap dua pengiktirafan ini serta beberapa pencapaian lain pada peringkat dunia sekaligus dapat mempromosi industri pelancongan negeri.

“Ini membuktikan bahawa usaha-usaha MPSP diiktiraf di peringkat antarabangsa.

“Anugerah-anugerah ini secara tidak langsung mempromosi Seberang Perai dalam bidang pelancongan, dan menjana ekonomi Seberang Perai secara khususnya,” jelas Guan Eng di Kompleks Ibupejabat MPSP, Bandar Perda di sini baru-baru ini.


Kakitangan MPSP merakamkan gambar kenang-kenangan dengan Ketua Menteri serta pemimpin utama Kerajaan Negeri, pada keraian Hari Majlis MPSP 2014 di sini baru-baru ini.

Timbalan Ketua Menteri II Prof. P. Ramasamy, Chow Kon Yeow (Exco Kerajaan Tempatan, Pengurusan Lalulintas dan Tebatan Banjir) serta pemimpin utama Kerajaan Negeri yang lain turut berucap pada majlis keraian tersebut.

Guan Eng yang juga katanya Guan Eng yang juga Exco Hal Ehwal Tanah & Pembangunan Tanah, Penerangan, Penerangan, Warisan, Kesenian dan Hal Ehwal Bukan Islam turut memuji pasukan Maimunah kerana menghasilkan edisi kedua Seberang Perai Heritage Map & Seberang Perai Tourist Map.


SETIAUSAHA MPSP, Rozali Mohamud mengetuai majlis bacaan ikrar meningkatkan mutu pelanggan pada keraian Hari Majlis MPSP 2014 di sini baru-baru ini.

Beliau turut merakamkan penghargaan kepada Pejabat Exco Pembangunan Pelancongan dan Kebudayaan, Law Heng Kiang, Pejabat Daerah, Jabatan Perhutanan, Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia, George Town World Heritage Incorporated (GTWHI), Penang Global Tourism, ATAP, PTGA atas penerbitan edisi kedua peta pelancongan tersebut.

Dalam perkembangan berkaitan, Guan Eng turut mengingatkan MPSP supaya terus memberi keutamaan pada meningkatkan aspek kebersihat Seberang Perai, sebagaimana hasrat 97 peratus responden dalam Kajian Soal Selidik Bajet MPSP baru-baru ini.

KETUA Menteri (kanan) menyertai majlis pameran di lobi Kompleks Ibupejabat MPSP Bandar Perda, sambil diiringi oleh Maimunah Mohd. Sharif (tengah) dan Rozali Mohamud (kiri) di sini baru-baru ini.

Comments

Disqus