EAON lancar CSR pulih Kolam Teratai Sungai Rambai

SUKARELAAN giat menyediakan bola selut untuk menjayakan CSR EAON memulihara air tasek Komat Teratai Sungai Rambai  |  Foto: Buletin Mutiara

150 kakitangan Pusat Membeli Belah AEON Seberang Perai baru-baru ini mengadakan program memulihara semula air tasik Kolam Teratai Sungai Rambai dekat Padang Lalang.

KAMARUZZAMAN Jaafar
Pengurusnya, Kamarulzaman Jaafar berkata, program tanggugjawab sosial korporat (CSR) itu demi menyahut kempen 'Pulau Pinang Bersih, Hijau, Sihat dan Selamat' yang disemarak oleh Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP).

"10 tahun projek kolam udang berhampiran (beroperasi), air tasik ini menjadi hitam (tercemar).

"(Justeru,) saya mewakili EAON mengucapkan terima kasih kepada mereka yang hadir bagi menjayakan program SCR bersama-sama MPSP," ujar beliau semasa menyampaikan ucapan perasmian, di sini.

MICHEAL Tan Cheong Heng menyempurnakan majlis perasmian
program tersebut dengan melotar bola selut ke Kolam Teratai.
Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADN) Padang Lalang, Micheal Tan Cheong Heng turut hadir pada majlis tersebut.

Wakil Phee Boon Pooh (Exco Kebajikan, Masyarakat Penyayang dan Alam Sekitar) itu merasmikan majlis tersebut dengan melontar bola selut ke dalam tasik bagi memerangkap kotoran.

Difahamkan, program CSR itu akan diselenggara oleh AEON sendiri selama hampir setahun sebelum diserah kembali kepada MPSP. -END

BOLA selut yang digunakan untuk memerangkap kotoran air tasek Kolam Teratai.

Comments

Disqus