'Parasit' pertahan Presiden PAS 'harus kerjasama Yahudi lawan Zionis'

SEORANG 'parasit PAS' hari ini bangkit di Dewan Rakyat bagi mempertahan pendapat fiqh Presidennya Tuan Guru Abdul Hadi Awang mengenai keharusan berkerjasama dengan Yahudi demi melawan Zionis dari terus dimanipulasi oleh wakil rakyat Umno.

Parasit terbabit adalah Ahli Parlimen Kuala Selangor, Dr Dzulkifly Mohamad.

Dzulkifly bangkit menolak tuduh liar Muhammad kononnya PAS serta Abdul Hadi sanggup menjadi alat pembangkang hatta sanggup bekerjasama dengan Yahudi.

"Bezanya Yahudi dan Zionis sudah diterangkan oleh (Ahli Parlimen) Marang (Abdul Hadi). Apa yang Marang sebut bermuamalat dengan Yahudi berbeza bermuamalat dengan Zionis.

"Jangan buat interpritasi begitu, berdusta dalam dewan," bidas Dzulkefly.

Bagaimanapun, Mohamad Aziz tetap menegaskan Yahudi adalah musuh Islam seperti disebut dalam Al-Quran.

Pergaduhan Ahli Parlimen PAS dan BN bertambah kecoh apabila, Ahli Parlimen Zulkifli Noordin (Bebas-Kulim Bandar Baru) menuduh Ketua Pembangkang antara individu yang kuat mempertahankan Israel dan Yahudi.

"Sekarang ni Ketua Pembangkang (Datuk Seri Anwar Ibrahim) hendak sangat mempertahankan adalah Israel. Israel adalah Yahudi Zionis.

"Kalau maksud Marang boleh berniaga dengan Yahudi adakah dia bermaksud boleh berdagang dengan Israel?

"Kalau tidak boleh berdagang dengan Israel dia patut ambil tindakan suruh Permatang pauh Tarik balik," katanya.

Ahli Parlimen Tony Pua (DAP-Petaling Jaya Utara) pula bangun membidas Zulkifli Nordin dan menegaskan kerajaan BN lah yang sepatutnya menjawab apa yang dibangkitkan wakil rakyat bebas itu.

Kemudian Ahli Parlimen Sik, Che Uda Che Nik (PAS) menyebut 'Apco' berulang-ulang kali ditambah pula masing-masing Ahli Parlimen bersuara, menyebabkan dewan kecoh seketika.


"Lepas bergaduh, di luar sana mereka berpeluk cium," seloroh Timbalan Speaker Dewan Rakyat Datuk Ronald Kiandee. -END

Comments

Disqus