Guan Eng angkat placard anti Lynas


KETUA Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng Sabtu lepas turut mengangkat placard anti Lynas sebagai simbol rakyat menyertai Himpunan Hijau anti Lynas di Kuantan esok.

Turut memperagakan placard anti Lynas di Pejabat Daerah dan Tanah (PDT) dekat Kepala Batas antaranya Exco Kerajaan Pulau Pinang Phee Boon Poh dan Ustaz Rosidi Hussein (Pengarah Jabatan Pilihan raya PAS Negeri).

"Lynas tak selamat untuk rakyat Malaysia. Kerana itu, Australia tak bina di negaranya. Tapi, kerajaan  kita bina di Kuantan. Himpunan Hijau ini kena sokong lah sebagai solidari rakyat selamatkan Kuantan," ujarnya.

Dalam perkembangan berkaitan, Himpunan Hijau di Padang Kota, Georgetown petang semalam dilaporkan menerima keganasan pembangkang pro Umno Barisan Nasional.

Comments

  1. Salam brother, placard - bukan play...

    ReplyDelete
  2. Salam Cikgu Husseyn. Saya dah edit dah. Selama ini saya mmg dok salah eja lah. Mujur ada Cikgu tolong tunjuk ajar. Salam ukhwah.

    ReplyDelete
  3. ejaan omputeh mmg mengelirukan ...put, but - struktur ejaan sama tp bunyi berlainan! ha!ha! nak kursus bahasa english mai la ipoh!

    ReplyDelete

Post a Comment

Disqus