Taja 105 tiket filem Ola Bola, Dr Afif tarik anak muda hayati muhibah kaum

DR. Afif Bahardin merakamkan gambar kenang-kenangan bersama anak muda, sebelum berlangsung tayangan filem Ola Bola di pawagam GSC dekat Sunway Carnival Mall, Seberang Jaya baru-baru ini.

SEBERANG JAYA - Tak sampai dua jam diiklankan di media sosial, habis 105 tiket filem Ola Bola yang ditaja oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seberang Jaya, Afif Bahardin.

Dr. Afif memberitahu, semangat muhibah pada zaman kegemilangan pasukan bola sepak kebangsaan Malaysia dahulu hingga berjaya memasuki Sukan Olimpik Moscow 1980 diharap mampu menghakis sentimen perkauman di kalangan generasi anak muda hari ini. 

"Pendekatan ini mungkin akan diteruskan lagi dimasa akan datang, memandangkan sambutan yang diterima adalah amat menggalakkan.

“Ini kerana, tidak sampai dua jam diiklankan di media sosial pendaftaran untuk tiket percuma telah penuh,” respons Dr. Afif kepada pemberita, sebelum tayangan filem tersebut di Sunway Carnival Mall di sini baru-baru ini. 

Ola Bola merupakan sebuah filem bertemakan sukan arahan Chiu Keng Guan dan dibintangi oleh JC Chee, Luqman Hafidz, Saran Kumar Manokaran, Marianne Tan, Katrina Ho, Bront Palarae, Taufiq Hanafi dan Frankie Lee. 

Filem ini merupakan filem tempatan dengan kutipan tertinggi bagi tahun 2016, direkodkan kira-kira RM12 juta.

Comments

Disqus