Wajib undi 'Kak Wan', kata Abg Mat Sabu


OLEH: MOHD SABRI SAID

PERMATANG PAUH, 30 April:  Timbalan Presiden PAS, Haji Mohamad Sabu menegaskan, menjadi kewajipan rakyat Permatang Pauh memberi undi pada calon P44 Parlimen Permatang Pauh, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail supaya nama Pakatan Rakyat dijulang semula sepertimana di awal 2008.

Kemenangan di Permatang Pauh amat perlu kerana jasa penyandangnya, Dato' Seri Anwar Ibrahim telah terbukti berjaya membawa nama Permatang Pauh ke era yang memberangsangkan.

"Rakyat wajib (mesti)  mengundi dan memenangkan calon dari Pakatan Rakyat di Permatang Pauh dan Rompin. Kemenangan tersebut akan memberi isyarat bahawa rakyat menolak kepimpinan Perdana Menteri, Dato ' Seri Najib Razak," tambahnya ketika menyampaikan pidato di pentas bantah Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) di tapak parkir Ekspo Seberang Jaya malam tadi.

Katanya, bukan sahaja Permatang Pauh mesti dimenangi Pakatan Rakyat bahkan juga di Rompin, Pahang melalui calon PAS, Ustaz Nazri Ahmad.

Di sana Parti Keadilan Rakyat (PKR) sedang bertungkus lumus membantu calon PAS mengalahkan calon Barisan Nasional (BN)yang juga Pemangku Ketua Umno Bahagian Rompin, Dato' Hasan Ariffin.

Lagipun Pilihan Raya Kecil (PRK) Permatang Pauh berpunca dari kerakusan Kerajaan BN yang menimbulkan kompirasi bukannya kehendak Pakatan Rakyat.

"Rakyat kena persalahkan Kerajaan BN kerana sengaja mengadakan PRK, mengwujudkan GST, menaikan harga barangan dan petroleum.

"Sebagai rakyat yang prihatin marilah beramai-ramai menolak kenaikan yang menindas kita," jelasnya dalam program anjuran sekretariat Pakatan Rakyat Pulau Pinang.


Comments

Disqus