MPSP finalis Anugerah Inovasi Perdana Menteri 2014

MAIMUNAH Mohd. Sharif (enam dari kiri), Rozali Mohamud (lima dari kiri), Micheal Tan Cheong Heng (paling kiri), Rezal Huzairi Md. Zaki (dua dari kiri) dan Ahmad Kaswan Kassim (empat dari kiri) bergambar kenang-kenangan dengan pasukan kakitangan yang berjaya membawa MPSP menerima anugerah SPP, di sini semalam.

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB

SEBERANG JAYA - Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) bukan sahaja dipilih menerima anugerah dalam Sistem Pemantauan Pintar (SPP), bahkan, turut disenarai pendek ke Anugerah Inovasi Perdana Menteri (AIPM) bagi tahun 2014.

Majlis AIPM 2014 diadakan pada 5 September lepas di Dewan Perdana dekat Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (AICC), yang dirasmikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak.

Yang di-Pertua MPSP, Datuk Maimunah Mohd. Sharif berkata, penyampaian sijil kepada finalis AIPM 2014 disampaikan oleh Ketua Setiausaha Negara (KSN) Tan Sri Dr. Ali Hamsa sempena Majlis Anugerah Inovasi Sektor Awam (AISA) di Subang Jaya, Selangor pada 9 Oktober lepas.

"Wakil MPSP, iaitu Encik Abdul Fikri Ridzauudin Abdullah, Penolong Pengarah Kanan Bahagian Teknologi Maklumat telah menghaadiri (AISA) untuk menerima sijil berkenaan," kata Maimunah pada sidang media di Kompleks Ibupejabat MPSP, Bandar Perda di sini, semalam.

Setiausaha MPSP, Sr. Rozali Mohamod, serta tiga Ahli Majlis, Micheal Tan Cheong Heng, Rezal Huzairi Md. Zaki dan Ahmad Kaswan Kassim turut hadir pada sidang media tersebut.

Maimunah berkata, dua pengiktirafan tersebut sekaligus mereputasi lagi nama MSPSP serta Kerajaan Negeri di peringkat nasional.

Comments

Disqus