Naifnya pemimpin aku apabila respons isu pesta bogel P.Pinang

ADA pemimpin PAS Pulau Pinang menghubungi saya awal pagi tadi dan memuji ketegasan pemimpin pemuda PAS dalam isu pesta bogel di Teluk Bahang.

Dia puji sebab pemimpin itu menulis di whatsApp macam ini:

Kenyataan Media Dwn Pemuda PAS Pulau Pinang isu penganjuran 'Penang Nude Sports Game'. 
1. Dewan Pemuda PAS Pulau Pinang amat kesal & membantah keras penganjuran program 'Penang Nude Sports Game' yang dilaporkan diadakan di pulau rahsia berhampiran pantai Teluk Bahang Pulau Pinang seperti yang dipaparkan dalam laman http://vimeo.com/m/97390635
2. Penang Nude Sports Game' yang boleh ditonton videonya dari pautan laman web tersebut jelas membelakangkan adab tatasusila masyarakat Malaysia sekaligus menyinggung sensitiviti umat Islam khasnya di Pulau Pinang disaat umat Islam baru sahaja selesai menjalani ibadah bulan Ramadhan. 
Ia juga telah mencemarkan nama Pulau Pinang apabila nama negeri ini digunakan dalam sebahagian nama program tidak berakhlak ini. 
3. Dengan kadar segera, kami mendesak supaya pihak berkuasa termasuk Kerajaan Negeri, Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) & pihak-pihak berwajib lain yang berkaitan supaya menyiasat & mengambil tindakan sewajarnya terhadap penganjur yg turut merancang untuk menganjurkan aktiviti yang sama pada 5/12/2014 kelak (berdasarkan komen dari laman 'vimeo' tersebut). 
Program sangat tidak bermoral seperti ini tidak boleh berulang lagi. 
4. Kami bersetuju supaya semua enakmen, peraturan & garis panduan berkaitan penganjuran aktiviti seumpama ini dikemaskini supaya selari dengan Syariat Islam serta budaya masyarakat Malaysia selain dipertingkatkan penguatkuasaannya dari masa ke semasa. 
Sekian.
AFNAN HAMIMI BIN DATO' TAIB AZAMUDDEN
Setiausaha Dewan Pemuda PAS Negeri Pulau Pinang.


ULASAN BJ FAQAR
ELOK di desak Federal atau JAKIM atau Polis atau MAINPP sendiri yang dia sendiri jadi Ahli Majlis.

Saya malas nak ulas sebenarnya sebab YAB Ketua Menteri telah pun ulas semalam mengenai projek membodohkan rakyat yang cuba diviralkan oleh pro Umno dalam internet.


Terlanjur menulis, saya nak nasihat pemimpin pemuda supaya belajarlah mengenai konsep federalisme sama, kalau ya nak tunjuk pandai mengulas isu seumpama ini lagi kelak.

Cuba tengok dulu, isu ini dengan mengambil kira perihal Senarai Persekutuan, atau Senarai Negeri atau Senarai Bersama menurut Perlembagaan. 

Tengok macam mana leval Lim Guan Eng mengurus kontroversi isu pesta bogel yang cuba diviralkan oleh cybertroopers Umno, seperti di bawah:


Comments

Disqus