Skip to main content

Tanding fotografi bangkit kesedaran hijau

TEH Yee Cheu (empat dari kiri) dan Thing Siew Shuen (tiga dari kiri) bersama-sama jawatankuasa penganjur lain mempromosikan Pertandingan Fotografi sempena Ekspo Hijau Pulau Pinang 2013 pada satu sidang media di sini baru-baru ini.

PERTANDiNGAN fotografi bertemakan 'Saya Menyembuh Bumi' yang berakhir pada 30 Ogos depan dilancar baru-baru ini sempena Ekspo Hijau Pulau Pinang 2013.

Pengarah Penang Green Council (PGC) Strategies Sdn. Bhd., Teh Yee Cheu berkata, penganjuran saingan itu diharap dapat membangkitkan lagi kesedaran serta mendidik masyarakat mengenai pri penting memulihara alam sekitar.

"(Kita mahu) para peminat fotografi merakamkan isu-isu alam sekitar serta usaha hijau di seluruh Malaysia oleh rakyat demi alam sekitar melalui kanta jurugambar," ujar beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tanjong Bungah di George Town.

Pengurus Besar PGC Strategies, Thing Siew Shuen turut hadir pada sidang media tersebut.

Menurut beliau, pertanding itu anjuran Penang Photographers Network Club (PGN) dengan tajaan Nikon (Malaysia) Sdn. Bhd. dan Excel Photo Trading.

Tambah beliau, hadiah bernilai RM6,000, termasuk tiga set kamera jenama Nikon, aksesori kamera beserta wang tunai menanti pemenang.

Info lanjut, boleh diakses di laman PGN (www.pgn.cc) atau menerusi PGC - www.pgc.com.my / 04-2503321 / penanggreencouncil@gmail.com.