10 November 2012

17 tahun BN mungkiri janji SJKC Kay Sin, Muhyiddin janji lagiMuhyiddin Yassin, Wee Ka Siong (kiri) dan Lee Kim Yew menunjukkan buku sejarah Republik China selepas melancarkan buku tersebut pada majlis perasmian Pameran Buku Cina Sedunia di Pusat Konvensyen Antarabangsa Mines Resort, Seri Kembangan, semalam.


Tan Sri Muhyiddin Yassin terus berdalih, sekolah-sekolah aliran Cina di negara ini akan terus dipertahankan di bawah pimpinan Barisan Nasional menggamit pelbagai tanda tanya.

Adakah janji yang dimungkiri oleh kerajaan pusat sejak 17 tahun lepas untuk untuk membina blok baru di Sekolah Jenis Kebangsaan (Cina) Kay Sin dekan Dewan Undangan Negeri (DUN) Machang Bubuk akan ditunaikan oleh Timbalan Perdana Menteri itu demi membeli kembali kepercayaan rakyat di Pulau Pinang?

Yang pasti, Muhyiddin yang juga Menteri Pelajaran sekali lagi berjanji bahawa sekolah-sekolah aliran lain seperti sekolah jenis kebangsaan Tamil (SJKC), sekolah agama rkyat (SAR) pula akan diperkukuh selaras dengan Sistem Pendidikan Nasional.

No comments:

Post a Comment

Agama purba wujud kerana adanya kontrak sosial, apa kaitannya dengan hapus hutang lapuk?

SEJARAH panjang amalan hutang dan batal hutang lapuk ( bad debt ) dalam tamadun purba Mesopotamia & Mesir (tahun 3000 ~ 1000 S.M) dulu. ...

Disqus